Lite roliga historier

Home | Roliga historier | Lite roliga historier

Roliga historier är den äldsta formen av humor och har länge stått för underhållningen runt både lägereldar som matbord. Här nedan har vi samlat tre stycken:

1.

Den amerikanske presidenten Bill Clinton och påven avled samma dag. Av misstag skickades Clinton till himlen och påven till helvetet. Snart upptäcktes dock felet.
Tjänstemannen förklarade att det dessvärre kommer att ta tjugofyra timmar för att rätta till misstaget.
Dagen därpå skickades påven upp mot himlen. Under resans gång mötte han Clinton som var på väg åt motsatt håll och de stannade för att växla ett par ord.
Påven sa:
– “Tråkigt med förväxlingen!”
– “Ingen fara. Svarade Clinton.”
– “Ja, jag är i alla jättesugen på att komma upp i himlen.”
– “Varför då?”
– “I hela mitt liv har jag drömt om att få träffa jungfru Maria.”
– “Ledsen. Ett dygn för sent.”

2.
En långtradarchaufför satt på ett vägkafé och fikade. In kom tre motorcykelkillar. De gick fram till honom. En fimpade sin cigarett i hans kaffe. En annan hällde ut ketchup på hans wienerbröd. Den tredje började strö socker i hans hår. Han reste sig därför och gick. De tre killarna beställde därefter var sin kaffe av servitrisen och när hon kom med dem sa en av dem till henne:
– “Den där chauffören hade då ingen humor.”
– “Nej svarade hon: Och han kunde inte köra långtradare heller. När han körde ut härifrån backade han över och mosade tre motorcyklar.”

Sist men inte minst kan den enklaste historian också ibland vara den roligaste..

3.
En pilot och en präst stod en gång samtidigt framför pärleporten och väntade på att bli insläppta av Sankte Pär. Piloten beviljades direkt inträde medan prästen inte fick komma in, varpå prästen häpet utbrast

– “Varför får inte jag komma in? Jag som har arbetat för Gud hela livet?”

Sankte Pär svarade: – “När du predikade sov dessvärre hela församlingen, men när piloten flög sina rutter så satt alla passagerare och bad!”